woensdag 8 juli 2015

kleren en kleuren combineren

Combineren blijft altijd moeilijk wat je er ook aan doet. Nou ja, combineren is niet moeilijk maar af en toe kan het lastig zijn. Er zijn wel een paar handige trucjes voor die jullie misschien nog niet kennen! Helaas die komen een andere keer maar voor nu is het tijd voor een kleurencirkel zodat je weet wat je echt niet kan aandoen bij elkaar en juist wat je outfit lekker laat knallen!


dit is de kleurencirkel

In het midden heb je de drie basis kleuren, die noem je primaire kleuren. Deze kleuren zijn rood, geel en blauw. Als je steeds 2 van deze met elkaar mengt krijg je een vervolg kleur.
Die gaan als volgt: 
rood + blauw = paars
geel + rood = oranje
geel + blauw = groen

Deze drie vervolgkleuren heten secundaire kleuren. Deze kleuren kan je ook weer met elkaar mengen. Die mengingen gaan als volgt: 
oranje + paars = rood achtig
paars + groen= blauw
groen + oranje = geel

Ik lees de kleuren op uit de kleurencirkel, dus als de kleuren niet kloppen dan komt dat hierdoor. Maar goed dit was het allerlaatste vervolg: deze kleuren heten tertiaire kleuren. Als je een kleur in de laatste ring wilt hebben waarvan ik niet heb gezegd hoe je de kleur kan krijgen dan leg ik dat nu uit:

Stel je wilt de kleur aqua blauw/groen. En je weetniet precies hoe je die kleur moet krijgen. Je neemt alle 2 de kleuren hiernaast en mengt ze met elkaar en tadaaa!

Hoe knalt het nu dan?
Alle kleuren die in de kleurencirkel tegenover elkaar liggen versterken elkaar. Dus bijvoorbeeld paars en geel wat ik een mooie combinatie vind versterken elkaar en geven daardoor een extra mooi effect.

Dit was een trucje om te combineren. Misschien denken jullie er wel aan als je een knal-outfit wilt. Of je er nu niet aan denkt of wel aan denkt, bedankt.

kusjes Kim!


Een reactie posten